Новини

В2В изложенията на живо са ефективни и сигурни

Германия от десетилетия е място №1 в света що се отнася до организацията и провеждането на глобални В2В изложения. Всяка година там се провеждат от 160 до 180 международни и национални търговски панаири с около 180 000 изложители и 10 милиона посетители. Търговските панаири в Германия събират партньори от цял ​​свят. Те са форуми за комуникация и иновации, които отразяват световния пазар. Около две трети от всички световни търговски панаири се провеждат в Германия.

През 2020 г. пандемията от COVID-19 замрази тази индустрия за повече от 16 месеца. Последиците от това засегнаха не само организаторите, но и засегнатите браншове, които загубиха временно своите най-значими бизнес платформи.

В началото на месец септември панаирната индустрия в Германия отпразнува своя рестарт. Стотици хиляди международни изложители и посетители напълниха отново залите на изложбените центрове в Кьолн, Мюнхен, Берлин, Дюселдорф и др.

Koelnmesse също стартира успешно събитията си Kind + Jugend 2021, IDS Cologne 2021 и най-голямото бизнес изложение в Европа за 2021 г. – Anuga! За общо 5 панаирни дни Anuga 2021 посрещна 4.600 изложители от 98 държави и повече от 70.000 посетители от 169 държави и с това още веднъж доказа своето значение за сектора ХВП. Събитието беше и сигурен знак, че мащабните панаири на живо все още имат голямо значение за бизнеса, като в същото време остават абсолютно безопасни за всички участници.

Припомняме, че участието на изложения в Германия е обвързано с притежанието на валиден европейски COVID-сертификат и на територията на панаирните центрове се спазват стриктно всички изисквания за сигурност и безопасност.

Актуална информация относно рестарта на изложенията в Германия и рамковите условия за участие в тези събития може да видите на страницата на браншовата организация на панаирните организатори в страната AUMA.